Hier een beetje mengelmoesje van wat we nog meer graag doen. Zo gaan we graag op zomer vakantie, lekker al jaren op wintersport, lekker fietsen met de vrienden, lekker wandelen in Oostenrijk, natuurlijk golfen, en lekker chique uitgaan is ook erg prettig vinden wij. Maar een van de fijnste dingen is vliegeren. Het gaat te ver om alle kiekjes te plaatsen, daarom maar een paar om een indruk te geven.

Cruise IJsland ( 20 Mei 2016 )

Eindelijk weer es effe weg ( geplaatst 6 maart 2016 )

Canada rond de camper en uitrusten met het ms Zaandam ( aangepast 26 februari 2016 )

Sail Amsterdam 2015 ( geplaatst 13 maart 2016 )

Met de ANWB naar Fins Lapland 19 t/m 26 Januari 2014 ( geplaatst 3 februari 2014)

Einde jaar kerstshoppen Maastricht en Antwerpen ( geplaatst 28 december 2013 )

Kasteel Engelenburg en hotel Winselerhof 20 september en 5 oktober 2013 ( geplaatst 6 oktober 2013 )

Weekendje Spier 20 juli 2013 ( geplaatst 23 Juli 2013 )

Met het ms Rotterdam naar de noordkaap in Noorwegen ( geplaatst 24 juni 2013 )

Paar dagen Drente ( geplaatst 25 Mei 2013 )

Paar dagen omgeving Brussel  ( geplaatst 17 augustus 2012 )

Weekendje Hotel Spier  21 Juli  

Weekendje Clervaux lekker golfen 7 juli   

onze kanjer op 14 juni 2012  

Barntrup in Reinland Westfalen Duitsland juni 2012  

Paas weekendje chateau de Raay Baarlo maart 2012

Oostenrijk Bramberg 10 tot 17 februari 2012

Weekje Curacau 11 tot 19 december 2011 

Kerst inkopen Maastricht 24 t/m 26 Nov 2011

Haloween 2011

Winterberg 19 t/m 21 Oktober 2011

Villamoura Portugal september 2011

Echteld 15-16-17 Juli 2011

Klik op een van de links om verder te kijken

 

 

Paar kiekjes van heel leuke Sail dag Amsterdam 2015

We zijn naar Sail geweest en hebben een heerlijke dag gehad en ons meer dan verbaast over de hoeveelheid mensen die daar op af komen maar ook de bootjes en schepen die daar aan deel hebben genomen. Werkelijk een wir-war van varend materiaal die soms maar net zonder kleerscheuren elkaar passeren. Verder natuurlijk veel historisch en mooi erfgoed. Kortom een leuke ervaring die wel even is blijven hangen..

      

     

     

     

     

     

     

     

     

terug naar boven

 

 

Eindelijk na toch wel een flinke periode met gezondheid zorgen  en problemen weer een even lekker met elkaar erop uit geweest naar Kasteel Engelenburg en daar aan voorafgaand een winkelbezoek aan de hanzenstad Zutphen gebracht.  Hier hebben tussendoor bij ene Brasserie Hollandia wat gegeten, waarbij de  ballentent een puntje kan zuigen aan het brood met twee gigantische gehaktballen die daar op het menu staan. Je kan rustig een maaltijd overslaan na het nuttigen van dit prima gerecht. Helaas zat golfen er niet in door slechte gesteldheid van de baan en geen mogelijkheid tot gebruik van een buggy, dus hebben we de tijd maar doorgebracht door lekker met elkaar ouwehoeren en eten en drinken. Daarbij tussendoor nog een proeverij van diverse Champagne gehad, en tijdens het eten een flesje Bosschendal, nou!! dat kan het niet meer stuk.


leuke foto gemaakt door onze Anniiieeeeeee


Kijk da's een leuke vriendelijke binnenkomer


Tja??? beetje lastig kiezen

   
Kalfslende met de nodige mik mak en zacht gegaarde zalm, beiden meer dan overheerlijk


Prima gehaktballen hier en verder ander lekkers

 

 

 

terug naar boven

Op vakantie naar Finland het land van de Sami

Hoe we er toe gekomen zijn weten we eigenlijk niet, maar het sprak ons gewoon aan. De mooie plaatjes op de website en op de advertentie hebben de doorslag gegeven. De boeking was daarna snel gemaakt. En lieve mensen wat hebben we er geen spijt van gekregen, een werkelijk prachtig land en schitterende natuur. Daarbij de lucht die zo zuiver is dat je er maanden op kunt teren,  en het een tegenvaller is wanneer je weer thuis komt en de Hollandse lucht weer in ademt. Bergen echt witte sneeuw en temperaturen ver onder nul, die met een andere gevoelswaarde en situatie prima is te verdragen. Een leuk en net hotel, wij hebben van de daarbij naast gelegen bungalows gebruik gemaakt. Keurig netjes. Lekker gegeten, beetje weinig was de variatie overal aanwezig, maar evengoed smakelijk. U leest het al, wij hebben genoten. Elke dag wat anders gedaan vanaf Rendieren met de slee tot aan Husky's met de slee, wandelen en een sneeuwscooter safari. Het moet niet gekker worden als je boven de zestig komt. Voor het eerst met de ANWB geboekt wat resulteerde in een groep ca 40 mensen die allemaal de zelfde kant op gingen.

Ieder op zich en niet als echte groepsreis, maar toch elke dag elkaar weer tegen kwamen. Heel gezellig en een zeer gemoedelijke sfeer. Tonny gaf zelfs Heimen aan dat hij die week na lange tijd niet zoveel gepraat heeft. Het was dan ook zeer gemoedelijk en reden tot babbelen. Leuke foto's en film kunnen maken die wij maar al te graag met iedereen willen delen. Het is helaas voorbij gevlogen, dus maar weer snel eens kijken naar iets van een vervolg, en dan wellicht een andere kant op.

Ons foto album vind je hier
Ons filmpje vind je hier
Nog een leuk fotoalbum van andere gasten vind je hier

terug naar boven

Kerstshoppen 2013

Ook dit jaar zijn we weer gaan shoppen in Maastricht en zelfs daarna nog even in Antwerpen. Beiden keren samen met slechts een paar van onze vrienden Toos en Ron, en hebben het uitstekend naar onze zin gehad. De eerste periode was van 20 tot en met 22 november met een verblijf in kasteel Bloemendal in Vaals wat altijd goed is en tevens weer met de gebruikelijke bezoeken aan de grotten in Valkenburg en dan Maastricht. Het tweede verblijf was van 21 tot en met 23 december in Antwerpen met een verblijf in Hotel Radison Blu in het hartje van de stad tegenover het centraal station. Maastricht en Valkenburg hebben geen geheimen meer en daar zijn we al vaker geweest. Antwerpen was daar in tegen weer nieuw en sinds lange tijd niet meer door ons bezocht. Gillend maar dan ook gillend druk maar heel erg gezellig. Daarbij ook nog Ron zijn verjaardag gevierd met een glaasje bubbels ergens in het centrum tussen de meute. De laatste aankopen voor de kerst gedaan en mooie dingen gezien zoals het centraal station, het oude centrum, en de toch wel wat oudere een mooie bouwwerken en architectuur als bij ons in Rotterdam. De mannen het mooie zee aquarium en de vrouwen aan het winkelen met daarbij natuurlijk het nodige eten en drinken dus totaal niet verkeerd en voor herhaling vatbaar.


Bloemendal in Vaals altijd lekker

terug naar boven

 

 

 

Op 20 september zijn we twee daagjes naar Hotel kasteel Engelenburg gegaan om even lekker er uit te zijn en na te denken over  wat zaakjes, iets wat wel ontzettend goed is bevallen in vele opzichten, en je hoofd leeg maken is gewoon lekker. Ook daar nog even een paar holes saampjes gelopen, en heerlijk gedineerd. Dit beviel zo goed dat we op 4 oktober dit nog maar eens even hebben herhaald en een bezoek hebben gebracht aan hotel Winselerhof wat net zo lekker was zo niet nog relaxter, kortom heerlijk en nog meer met beide benen op de grond, waarbij de spreuk "het leven is en feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen" meer dan waar  blijkt te zijn, want we hebben deze dagen samen heerlijk kunnen versieren.

wat kiekjes van engelenburg


Blijft mooie stek


met nog steeds mooie serre


heerlijk eten


en echte aandacht

wat kiekjes uit omgeving winselerhof


das lekker wakker worden hoor !!!


en als je niet gestoord wilt worden 


Dat zijn nog eens pijpen en dan te bedenken 
dat er nog 2 etalages waren


markten hoort er natuurlijk altijd bij en dat
levert wel eens leuke plaatjes op


http://www.huenerbein.de/
werkelijk de grootste treinen zaak ooit gezien


de dom van Aken
in de steigers helaas


cultuur snuiven in Heerlen


leuk he!!! zo een verzameling

 

terug naar boven

 

 

 

 

 

Lekker op zomer vakantie en dan als het kan ook eens naar een warmer oord zoals hier in 2010 en 2011 naar Curacou

 


hotel annex golfbaan


tropisch strand


willemstad


willemstad


een eigen cabana 2009

golfen naast de dolfijnen heeft wel wat


terug naar boven

 

 

 

 

Al een jaar of tien gaan we met onze vrienden en kennissen naar Oostenrijk. de eerste jaren met elkaar in een gehuurde bus, en de laatste jaren met onze eigen auto. Altijd prima geregeld en voor elkaar gekregen door de schoonvader van onze dochter. Tonny heeft ooit eens een poging gewaagd met skieen, maar nooit echt haar draai daarin kunnen vinden, ze vind het wel heerlijk om te gaan wandelen. Heimen wil nog wel een poging wagen op de lange latten.

 


zomaar een kiekje op de wildkogel


op de sneeuwschoenen dikke pret


tja !! dat hoort er ook bi

altijd weer mooi he

met elkaar plezier hebben

daar gaat het om

terug naar boven

 

 

 

 

Oostenrijk is voor ons altijd een heerlijk vakantieland geweest waar we jaren zomers naar toe zijn geweest toen onze dochter nog klein was. Nu zijn we al een paar jaar samen geweest en hebben al vele plekken mogen ontdekken, Het blijft een mooi land om te verblijven.

 


vlak bij ons winterport adres in Bramberg 2009
in dit geval nog eens de Krimml waterval beklommen


Keizerklamm


onze voorlaatste bolide voor het hotel

ergens boven op een bult

terug naar boven

 

 

 

 

Zo maar een paar fototjes van onze golf tripjes. We zullen zodra we weer een nieuw tripje maken een klein verslag met kiekjes plaatsen

 


ergens in Frankrijk

Duitsland

Spiegelven Belgie

waar ????

terug naar boven

 

 

Regelmatig gaan we met kennissen en vrienden op stap, en veelal gaan de fietsen dan mee, zo kom je nog eens ergens

 


klaarmaken voor de start

effe de billen rust geven

natuurlijk met een hapje

een zeer zeker met een drankje aan het eind

 

terug naar boven

 

 

Een van de fijnste bezigheden vinden wij wel lekker uit gaan. Mooi opgedoft en op een mooie locatie, met een lekker wijntje en een goed stukje eten. Beetje decadent mag af en toe wel, want als je je zelf niet kietelt. een ander doet het niet

 

terug naar boven

 

Het allerfijnste is opa en oma spelen. Het spreekwoord is toch "als ik meteen kleinkinderen had kunnen krijgen had ik nooit kinderen genomen" Het is natuurlijk maar een grap, we zijn maar wat dol op onze kinderen, maar die "kleine" tja !!! dat is toch wat apart. En wat is er dan leuker om samen te gaan vliegeren.

 

 

terug naar boven

 

17 Juli 2011 weer een heerlijk weekend met elkaar doorgebracht, en deze maal in het Gelderse Echteld in hotel van Balveren naast kasteel Wijenburg, wat we nog van binnen hebben kunnen bekijken. Een leuk hotel met wel wat erg kleine maar schone kamers, en met een uitstekende keuken, waar we met elkaar heerlijk van hebben genoten. De mannen een rondje gegolft op colfclub de Batouwe, en de meiden winkelen in Tiel, en zo was het weekend te snel voorbij

 

lachende gezichten en met een beetje photo shoppen staat iedereen erop

 

terug naar boven

 

Van 4 tot 14 september zijn we heerlijk naar Villamoura in Portugal geweest. heerlijk weer gemiddeld zo een 30 graden en een fijn hotel aan het strand met een mooi zwembad en prachtige golfbanen in de omgeving wat we een keer hebben mogen proeven door een rondje te spelen. Verder was bewegen niet echt aan de orde buiten het naar binnen schuiven van heerlijke vis gerechten en kannen sangria.

                                         

een van de weinige dingen die we hebben gedaan is met een of ander monster van een rubberboot met een bloedgang van zo een 45 knopen naar dolfijnen kijken, wat werkelijk een hele leuke belevenis was, en zeer zeker de moeite waard, en we een ieder aan kunnen raden, 

                         

 

terug naar boven

 

Een maandje na ons bezoek aan Portugal hebben we een paar daagjes in de regio van Winterberg rondgehangen. Geboekt via vakantieveilingen voor een paar centjes het hotel Nordenau. Een leuk hotel met vriendelijke mensen en waar we heerlijk hebben gegeten. We waren nog nooit in deze regio geweest en het is zeker de moeite waard om daar nog eens een bezoek te brengen. We hebben daar een rondje gegolft een een dagje rondgekeken en wat cultuur op mogen snuiven, Zoals in Bad- Arolsen waar het kasteel staat waar Koningin Emma geboren is en waar die familie vandaan komt. Zeer de moeite waard en een prachtige verzameling oude wapens, waar Heimen met zijn sportschuttersverleden bij heeft staan kwijlen. Een mooi kasteel, ooit eens gebouwd in de stijl van Versailles. Het waren twee heerlijke dagen, en na afloop heb je het idee een week weggeweest te zijn.linkje naar Slot Arolsen geboorte kasteel koningin Emma

Werkelijk prachtige collectie oude wapens

 

 

terug naar boven

Deelname aan de Haloween voor de sportschool was op zijn minst een aparte ervaring, en heel erg leuk om kinderen te zien reageren op allerhande vreemde figuren en spoken.hoe gek moet je zijn en doen

terug naar boven

Een jaarlijks terugkerend fenomeen is het vieren van de sinterklaas en de kerst, waarvoor we al een aantal jaren een paar dagen tijd vrijmaken om inkopen te doen en meteen een paar daagjes er tussen uit te zijn. Dit keer in hotel kasteel Terworm in Heerlen waar we heerlijk hebben geslapen en gegeten. Een belevenis op zich en een aparte ervaring. Leuk personeel en een prima bediening. De eerste dag ook weer eens de kerstgrotten in valkenburg bezocht waar je de gebruikelijke prullaria aan kunt treffen, maar toch weer leuk om te zien, en de dag erna een dag rondgebracht in Maastricht waar we de lijst van wensen en presentjes voor de feestdagen af hebben kunnen werken.

 

 dieren en lichtjes in de grotten

 

 

terug naar boven

 

Tijdens een veiling op een promotiedag ergens begin van 2011 voor inzamelen van geld voor eierstokkanker zijn we in het bezit gekomen na bieding van een reisje Curacau. Het was niet meer in de planning en eigenlijk hebben we het eiland wel gezien in de twee keer dat we daar een bezoek mochten brengen, maar toch is het een erg lekkere ervaring geweest zo even voor de feestdagen. Natuurlijk de temperatuur van gemiddeld een graad of 30, tegenover het vriespunt in Nederland maakt het al snel aantrekkelijk. Als je daarbij het lekkere strand het eten en drinken en het sfeertje bij plaatst kan het niet meer stuk.


 


De reis was gepland naar het bleu bay beach resort naast de gelijk genoemde golfbaan daar. Het heeft wel wat als je mag golfen op een prachtige baan zo tussen de kokosnoten en de pelikanen die je voor je neus ziet vissen. Als je dan na een rondje lopen lekker met je blote voeten een drankje kan nuttigen op het strand is het zwitser leven gevoel al snel aanwezig. 


We hebben nog mee mogen spelen op het bleu bay amateur toernooi op 18 zaterdag 18 december, waar we helaas geen foto's van hebben gemaakt, maar via deze link zijn te zien, evenals wat ervaringen van anderen. Een leuke dag en  weer eens wat anders, waarbij de score van twee onder de baan met ons team van vier en gerekende handicap 10.5 een mooi resultaat op hebben geleverd. Al met al met twee goede vluchten per comfort klas van de KLM heen en weer een leuke week om op terug te kijken.

terug naar boven

Oostenrijk Bramberg 10 febr tot 17 febr 2012

Het was weer een lekkere week, bergen sneeuw waardoor skieen niet echt alle dagen tot de mogelijkheden behoorde, maar we hebben met wandelen, eten  en drinken onze vakantie meer dan goed door gebracht. Alweer 11 keer op de zelfde plek geweest verzameld met dubbele wintersporten en zomervakantie's. Hiervoor zijn we dor de VVV  nog met de hele ploeg van oorkondes voorzien.

 

terug naar boven

 

 

Culinear weekend chateau de Raay Baarlo Pasen 2012

Met een klein groepje vrienden zijn we het paasweekend naar Limburg geweest. We hebben heerlijk overnacht in de Raay, een oud omgebouwd kasteel, en heerlijk gegeten. Puur genieten van alle luxe en zeer zeer smakelijk. We zijn nog een rondje wezen lopen op golfbaan eykenduin, een mooie kleine par 3 baan midden in de bossen, die vanuit particulier bezit naar een status probeert te klimmen. Een erg leuke uitdagende baan, waar we zeker ook nog eens naar terug zullen keren. Daarna naar de paasmarkt in Panningen waar meer dan tweehonderd kramen reden genoeg waren om lekker te markten. Een berg troep natuurlijk maar erg gezellig. Op de terugweg nog een hapje gegeten in Zaltbommel in de deeetgelegenheid, waar we zeker ook nog eens een bezoekje zullen brengen. Een heel kleine keuken met twee kunstenaars erin. Prima gegeten en perfecte service. Kortom een heerlijk weekend.

terug naar boven

 

In juni 2012 zijn we 13 dagen in Duitsland geweest met een huurcaravan op camping teuterburgerwald. Mooi, schoon en volop Nederlanders van onze leeftijd als fietsers en wandelaars. We hebben daar aardig wat kunnen golfen ( zie deze link ) en de omgeving wat afgestruint. Naar Hamelen van het bekende verhaal de Rattevanger van Hamelen, naar Hermans Zwaard, een of andere kerel die vroeger wat belangrijks heeft gedaan, en verder buiten een puzzeltje maken, diverse potjes rummy cuppen, en een beetje op de laptop klooien niets, helemaal niets. lekker hoor !!!

                                                                          

 

 

terug naar boven

 

Het is een boeffie aan het worden op 14 juni 2012

 

terug naar boven

7 Juli zijn wij saampjes nog een paar dagen naar clervaux geweest om te golfen, en een paar daagjes er uit te zijn. We hebben daar nu 4 of 5 maal mogen spelen en het nu wel gezien, maar het blijft een leuke baan, al hebben we al meerdere mooiere banen mogen bezoeken

terug naar boven

 

Het weekend van 21 juli zijn we weer eens de hort op geweest met de fietsploeg. Lekker gelogeerd in hotel Spier en heerlijk gegeten en de nodige nattigheid tot ons genomen. Lekker een rondje gelopen op golfbaan de Hooge Grave en de dames heerlijk gewinkeld in Hoogeveen. De dag erna een stukje gefietst van een 45 kilometer en daarna weer lekker gegeten. Kortom een zeer aan gedikt weekend om even in calorieŽn te praten

terug naar boven

 

15, 16 en 17 augustus zijn we met ze'n viertjes een paar dagen een paar golfbanen gaan bekijken, en spelen natuurlijk in de buurt van Brussel. De rest van onze club was te druk of moest werken, of is aan het sparen. Wij hadden aan het Chateau du Lac al eens een bezoek gebracht en toen gespeeld op golfbaan la Bawette, maar nu wilde we wel eens een paar andere banen proberen in deze buurt. Een klein verslagje is daar van te vinden op deze link. Verder hebben we heerlijk genoten en moeten weer een paar dagen pijn lijden om de extra pondjes er af te krijgen, maar lekker dat het was !!!!


Du Lac


Oesters vooraf hmmmm


lekker tafelen


hoe is het ook al weer??? Zwitser leven toch !!!!

 

terug naar boven

Cruise naar de Noordkaap in Noorwegen juni 2013

Een lang gekoesterde wens was eens te gaan cruisen, en dat hebben we van 8 juni 2013 tot 22 juni 2013 kunnen doen. Het is een te lang verhaal om allemaal te schrijven wat we mee hebben gemaakt, en daarom maar een paar puntjes eruit gelicht. Als jullie de rest willen horen kom je maar een borrel drinken dan vertellen we graag de rest. Het is in het kort zo dat wanneer je  de koffers kwijt bent (zodra je op de cruise terminal aankomt staan er al direct mensen klaar om deze mee te nemen ) en je hebt je ingescheept met het ontvangst van  je boordpasjes ( waarmee je alles kunt doen ) is je vakantie begonnen. pure verwennerij wat door de vriendelijke bemanning graag naar jouw wensen gedaan zal worden. Heerlijk eten en drinken, veel shows, dagelijkse dingen te doen, dingen te zien. De natuur is overweldigend in de fjorden van Noorwegen, en de indrukken die je opdoet zijn fenomenaal. We hebben een linkje gezet naar wat foto's en zoals gezegd als je wat meer wilt weten, de deur staat altijd open.

link foto album

 

terug naar boven

22 Juni 2013

Net als precies een jaar geleden zijn we weer eens met de kennissen en vrienden in Spier geweest om wat te fietsen, te winkelen en te golfen. Dit keer als geschenk aan onze Witte en Marian die het ook al meer dan veertig jaar met elkaar uithouden. Het was meer dan heerlijk weer en we hebben heerlijk genoten met elkaar. Op de heenweg zijn we met elkaar Meppel een beetje onveilig gaan maken en de dag erna zij de dames zijn een dagje gaan winkelen in Hoogeveen terwijl de mannen een rondje hebben gegolft op golfbaan Havelte. Omdat Heimen wat slechter kan fietsen is hij de volgende dag met twee mannen nog en rondje gaan lopen op golfbaan de Gelperberg, die bekend staat als wel de topbaan van noord Nederland,  en is de rest een rondje van ca 40 km gaan fietsen. Na nog een lekker afscheid diner zat het er al weer op kunnen we terug kijken op een lekker weekend waarbij we een nieuwe trofee hebben kunnen bemachtigen getuige de foto hiernaast.

winkelennnnnnnn.....


toren Meppel


Tarzan met perfecte style


Ron in een echte zandbak